‘앨리스’ 바텐더가 <스트레이 키즈> 앨범을 떠올리며 만든 칵테일.
Cocktail Creations Inspired by Stray Kids’ EP Rock-Star by Top Bartender at Alice
KIM HALIM at ALICE @halim_2dong
“첫 번째 칵테일 ‘Rescape Kids’는 2번 트랙인 ‘락’에서 시작합니다. 해적과 조커 등 반항아적인 요소가 돋보이는 ‘락’ 뮤직 비디오와 세상에 거침없이 도전하려는 이 음악에 딱 어울리는, 거칠고 경쾌한 칵테일이죠. 남미의 에너지를 담은 피스코와 여러 쓴맛을 내는 이탈리아 식전주, 상큼한 라즈베리가 한 무대에서 여러 개성을 뽐내는 스트레이 키즈처럼 짜릿하죠. 칵테일이 서빙되는 동안 붉은색 드레스 코드, 철창을 탈출해 나오려는 이미지, 자욱한 연기가 더해진다면 좋겠어요. 세 번째 트랙 ‘사각지대’로부터 고안한 칵테일은 ‘Oceans 8’. 숱한 어려움을 이겨내고 더 넓은 세상으로 나아가는 듯한 이 곡에서 오랜 시간을 기다려 꽃을 피워내는 것 같은 인상을 받았어요. 칵테일 역시 은은한 꽃 향기를 지나 상쾌한 느낌을 담았고, 푸른색 거품과 잔 겉면에 바른 젤리는 푸른 날개를 활짝 펼치는 모습을 형상화했어요. 5번 트랙 ‘가려줘’에 서브할 칵테일은 ‘Cosmo Star’. 앨범 내내 이어진 즐거움, 극복의 시간을 지나 남는 외로움과 공허함. 그럼에도 그 안에 희망이 존재한다는 희미한 위안, 멀리 떠 있는 달을 보며 위로받는 마음처럼 칵테일도 투명하고 드라이해 보이지만 바다 같은 피니시를 줍니다. 암전 후 떨어지는 스포트라이트 한 줄기가 끝을 밝혀준다면 좋겠네요.
The first cocktail, Rescape Kids, is inspired by the second track, “Lalalala (Rock 樂).” This bold, lively drink perfectly matches the rebellious elements of pirates and jokers in the music video. Pisco, embodying South American energy, combined with bitter Italian aperitifs and tangy raspberries, creates an electrifying mix reminiscent of Stray Kids’ diverse personalities. To take the experience to the next level, try a red dress code, images of breaking free from a cage, and thick smoke when serving the cocktail.
Oceans 8 is the cocktail inspired by the third track, “Blind Spot.” The song gives the impression of overcoming countless difficulties and venturing into a broader world, like a flower finally blooming after a long wait. Similarly, the cocktail carries a subtle floral scent with a refreshing taste. The blue foam and jelly coating on the outside of the glass symbolize the spreading of wings.
Pair Cosmo Star with the fifth track, “Cover Me.” This song reflects the delight that runs through the whole EP, as well as the lingering loneliness and emptiness after overcoming trials. Despite this, there is a faint solace that comes from the presence of hope, much like looking at the distant moon for comfort. The cocktail appears clear and dry but suggests the depth of the ocean. For added effect, serve it with a single spotlight shining down in an otherwise dark room.
🍸 RESCAPE KIDS
Ingredients
피스코, 라즈베리, 아페롤, 몬테네그로, 레몬, 바닐라 나무 조각
Pisco, Raspberry, Aperol, Montenegro, Lemon, Vanilla wood chips
Direction
① 피스코 30밀리리터, 라즈베리 인퓨징 아페롤 30밀리리터, 몬테네그로 30밀리리터, 레몬주스 30밀리리터를 넣는다.
② 셰이킹해 잔에 붓는다.
③ 바닐라 나무 조각을 훈연기에 넣고 스모크한 연기와 함께 칵테일 잔을 가둔다.
① Combine 30 ml of pisco, 30 ml of raspberry-infused Aperol, 30 ml of Montenegro, and 30 ml of lemon juice
② Shake well and strain into a glass.
③ Place vanilla wood chips in a smoker and capture the smoke in the cocktail glass.
🍸 OCEANS 8
Ingredients
파인애플, 보드카 스톨리, 엘더플라워, 피노 셰리, 소다, 블루 큐라소
Pineapple, Stolichnaya vodka, St-Germain elderflower liqueur, Fino sherry, Soda, Blue curaçao
Direction
① 파인애플 인퓨징 보드카 30밀리리터, 생제르망 리큐르 15밀리리터, 피노 셰리 15밀리리터를 넣고 섞는다.
② 1의 음료를 잔에 붓고 소다로 덮는다.
③ 그 위에 블루 큐라소 거품을 올리고, 잔 겉면에 블루 큐라소 젤리를 바른다.
① Combine 30 ml of pineapple-infused vodka, 15 ml of St-Germain elderflower liqueur, and 15 ml of fino sherry and mix well.
② Pour the mixture into a glass and top with soda.
③ Add blue curaçao foam on top and coat the outside of the glass with blue curaçao jelly.
🍸 COSMO STAR
Ingredient
세이지, 탱커레이 No.10 진, 비앙코 버무스, 베르가모트, 셀린 솔루션(식염수), 바질 잎
Sage, Tanqueray No.10 gin, Bianco vermouth, Italicus bergamot liqueur, Saline solution (salt water), Basil leaves
Direction
① 세이지 인퓨징 진 30밀리리터, 비앙코 버무스 20밀리리터, 이탈리쿠스 베르가모트 리큐르 20밀리리터를 섞는다.
② 셀린 솔루션 2방울을 넣고 잘 섞는다.
③ 잔에 붓고 바질 잎으로 장식한다.
① Combine 30 ml of sage-infused gin, 20 ml of bianco vermouth, and 20 ml of Italicus bergamot liqueur and mix well.
② Add 2 drops of saline solution and mix well.
③ Pour into a glass and garnish with basil leaves.