‘소코’ 바텐더가 <투모로우바이투게더> 앨범을 떠올리며 만든 칵테일.
Cocktail Creations Inspired by Tomorrow X Together’s album The Name Chapter: Freefall by Top Bartender at Soko Bar.
KIM MIN HONG at SOKO BAR @kyle_kimminhong
“첫 번째 칵테일은 타이틀곡 ‘Chasing That Feeling’으로부터 시작합니다. 무책임한 낙원이 주는 환상에서 깨어나 자신의 의지대로 살고자 하는 곡의 이미지, 그리고 환상 속에서 활강한 뒤 현실에 착륙할 순간에 맞이하는 현실의 파편을 차콜 초콜릿으로 표현했어요. 차가운 도시의 콘크리트와 아스팔트의 뉘앙스는 식용 숯가루와 화이트 초콜릿을 섞어 만든 회색 초콜릿의 외양에, 그리고 맛에는 달콤한 과거를 담았죠. ‘Deep Down’으로부터 피어난 두 번째 칵테일은 뾰족한 이미지를 지닌 코냑과 크램 드 민트로 만든 칵테일 ‘Stinger’의 트위스트예요. 1920년대 이전 미국 상류사회의 애프터 디너 칵테일로 사랑받았고, 찌르는 듯한 맛이 식후에 아주 제격인 칵테일이에요. 여기에 아름다운 왕관의 이미지를 부여하려 가시와 어우러진 장미의 이미지를 더했어요. 코냑, 크램 드 민트 그린, 로즈 코디얼로 화사함을, 그 위에 클라레 와인을 올려 장미 가시 위로 핀 장미가 연상되게 했죠. ‘Dreamer’에 매치한 마지막 칵테일은 별을 보며 미래를 그리고, 잠들기 전 흐릿해져 가는 의식을 칵테일의 달콤한 순간으로 표현해보았어요. ‘브랜디 알렉산더’의 트위스트 칵테일로, 브랜디 대신 럼을 이용해 달콤함을 강조했어요. 둥둥 뜬 달에서 희미해지는 의식의 순간이 연상되시나요?”
The first cocktail, Gray Shard, is inspired by “Chasing That Feeling.” I portrayed the song’s theme of waking from the illusion of an irresponsible paradise and choosing to live by one’s own will with charcoal chocolate, representing the shards of reality encountered upon waking. The gray chocolate, made by mixing edible charcoal powder and white chocolate, depicts the cold concrete and asphalt of the city, while its taste captures the sweetness of the past.
Inspired by “Deep Down,” the second cocktail is a twist on the Stinger, a strong, sharp drink made with cognac and crème de menthe. Popular as a digestif among the American upper class before the 1920s, it has a refreshing taste that makes it an ideal after-dinner nightcap. To evoke a beautiful crown, I included the image of a rose entwined with thorns. This cocktail combines cognac, green crème de menthe, and rose cordial for brightness, topped with claret wine to resemble a rose blooming atop its thorns.
For the final cocktail, which was inspired by “Dreamer,” I aimed to capture the feeling of contemplating the future while gazing at the stars and the sweet fading consciousness before sleep. I emphasized the sweetness by using rum instead of brandy in a twist on the Brandy Alexander. Can you picture the moment of drifting off under the floating moon?
🍸 GRAY SHARD
Ingredients
아로마타이즈드 와인 블렌드(버무스, 레드 아페리티보, 페르네 등의 믹스), 자몽주스, 카다멈 인퓨징 아가베, 토닉
Aromatized wine blend (mix of vermouth, red aperitivo, and Fernet), Grapefruit juice, Cardamom-infused agave, Tonic, Charcoal chocolate
Direction
① 롱 글라스에 얼음을 채우고 아로마타이즈드 와인 블렌드를 30밀리리터 붓는다.
② 자몽주스를 30밀리리터 붓는다.
③ 카다멈 인퓨징 아가베 1대시를 넣는다.
④ 소다로 채우고, 차콜 초콜릿을 올려 마무리한다.
① Fill a long glass with ice and pour in 30 ml of the aromatized wine blend.
② Add 30 ml of grapefruit juice.
③ Add a dash of cardamom-infused agave.
④ Top with tonic and garnish with charcoal chocolate.
🍸 GREENY STING
Ingredients
V.S.O.P 코냑, 크램 드 민트, 장미 코디얼, 클라레 와인, 장미 잎
V.S.O.P cognac, Crème de menthe, Rose cordial, Claret wine, Rose petals
Direction
① V.S.O.P 코냑 50밀리리터, 크램 드 민트 20밀리리터, 장미 코디얼 10밀리리터를 붓고 섞는다.
② 록 얼음을 온더록 글라스에 넣고 1을 붓는다.
③ 그 위에 클라레 와인을 붓고 얼음 위에 장미 잎을 올린다.
① Combine 50 ml of V.S.O.P cognac, 20 ml of crème de menthe, and 10 ml of rose cordial and mix well.
② Fill a rocks glass with large ice cubes and pour the mixture over the ice.
③ Top with claret wine and garnish with rose petals.
🍸 LUSCIOUS BLUR
Ingredients
론 자카파 23, 밤과 코코아 크림, 넛맥 파우더, 스노우 골드 파우더
Ron Zacapa 23 rum, Chestnut and cocoa cream, Double cream, Nutmeg powder, Edible gold dust
Direction
① 셰이커에 럼 론 자카파 23 40밀리리터를 붓는다.
② 마론&코코아 크림 40밀리리터, 더블 크림 50밀리리터를 넣고 셰이킹한다.
③ 쿠페 잔에 붓고 넛맥 파우더, 스노우 골드 파우더를 달 모양으로 장식한다.
① Pour 40 ml of Ron Zacapa 23 rum into a shaker.
② Add 40 ml of chestnut and cocoa cream and 50 ml of double cream, then shake well.
③ Strain into a coupe glass and garnish with nutmeg powder and edible gold dust in the shape of a moon.