‘사우스사이드 팔러’ 바텐더가 <뉴진스> 앨범을 떠올리며 만든 칵테일.
Cocktail Creations Inspired by NewJeans’ remix album NJWMX by Top Bartender at Southside Parlor
BOBBY KIM at SOUTHSIDE PARLOR @bkvibes
“원곡보다 더 청량미가 빛나는 ‘Attention’ 리믹스 버전에 맞춘 하이볼 칵테일은 곡 특유의 멜로디에서 영감을 받았어요. 퍼커션 요소로 통통 튀는 원곡의 매력이 더 살아났으니, 들썩이는 리듬감에 지지 않도록 톡톡 튀는 스파클링을 매치했어요. 하우스 메이드로 강력한 탄산을 준비했지만, 뉴진스의 청량감을 어떤 탄산으로 대신할 수 있을까요. 묵직한 겨울 느낌의 ‘OMG’ 리믹스 버전을 위한 ‘O, Margarita’는 바디감 있는 끈적한 마가리타예요. <SBS 가요대전>에서 뉴진스의 의상과 무대를 보고 핑크 컬러의 마가리타를 떠올렸어요. 기존에 각자 개성에 맞게 의상을 입었던 것과 달리, 핑크 저지 셔츠로 통일한 의상이 그 어느 때보다 빛나고 사랑스러웠거든요. 핑크 저지보다 더 반 짝이는 뉴진스를 표현한 핑크 마가리타를 완성하고 싶었어요, 반드시. 마지막으로는 디저트 타임! ‘Cookie’에 매치한 ‘My Cookie’는 한 잔으로도 든든해지는 크리미한 오르차타 칵테일입니다. 스페인에서 즐겨 마시는 달콤한 건강식 음료죠. ‘Cookie’는 뉴진스 곡 중에서도 최애 곡이죠. 귀여운 가사처럼 이 한 잔에서 뉴진스의 쿠키가 단번에 떠올랐으면 합니다. 가사에서 ‘네 다이어트 망치고 싶어’라고 한 쿠키와 다른 점은 단 하나, 데어리 프리 칵테일이라 다이어트 망칠 일이 없다는 점.”
Pop Pop is a highball inspired by the unique melody of the remix version of “Attention,” which pops even more than the original. I matched the lively beats of the song with a sparkling drink infused with intense homemade carbonation, but can any fizz truly capture NewJeans’ refreshing vibe?
For the remix version of the winter-themed “OMG,” I created a sticky, full-bodied margarita that I coined O, Margarita! I was inspired to create a pink margarita after seeing their performance and outfits at the year-end music festival SBS Gayo Daejeon. Diverging from their usual individualistic outfits, they dazzled in matching pink jerseys this time. I was determined to create a pink margarita that captures the sparkle of all the members in their pink jerseys.
Finally, it’s dessert time! My Cookie is a creamy horchata cocktail inspired by “Cookie” that’ll fill you right up. It’s a sweet, hearty beverage popular in Spain. “Cookie” is one of NewJeans’ most beloved songs, and I hope this drink brings it to mind instantly, just like its adorable lyrics. Unlike the cookie in the song that might ruin your diet, this dairy-free cocktail won’t do any damage.
🍸 POP POP
Ingredients
블랑코 데킬라, 블랑 베르무트, 패션프루츠 캄파리
Blanco tequila, Blanc vermouth, Passion fruit Campari
Direction
① 블랑코 데킬라, 블랑 베르무트, 패션프루츠 퓌레, 캄파리를 2:2:2:1 비율로 섞어 24시간 재운다.
② 1의 용액을 한번 걸러내고, 다시 24시간 재운 뒤 위의 투명한 부분만 사용한다.
③ 하이볼 잔에 얼음을 채우고 2의 음료 45밀리리터를 넣는다.
④ 탄산을 채워 마무리한다.
① Mix blanco tequila, blanc vermouth, passion fruit purée, and Campari in a 2:2:2:1 ratio and let it infuse for 24 hours.
② Strain the mixture, let it infuse for another 24 hours, and then use only the clear part of the solution.
③ Fill a highball glass with ice and pour in 45 ml of the infused mixture.
④ Top with soda water to finish.
🍸 O, MARGARITA!
Ingredients
메즈칼, 피노 셰리, 수박, 라임, 구아바, 소금
Mezcal, Fino sherry, Watermelon, Lime, Guava, Salt
Direction
① 수박 리큐르, 피노 셰리, 구아바 주스, 메즈칼을 2:2:1:1 비율로 넣어 섞는다.
② 소금을 넣어 간을 맞춘다.
③ 1의 음료 120밀리리터, 라임주스 15밀리리터를 넣고 셰이킹한다.
④ 칵테일 잔 입구에 라임을 살짝 묻혀 적시고, 소금을 두른 뒤 잔에 붓는다.
① Combine watermelon liqueur, fino sherry, guava juice, and mezcal in a 2:2:1:1 ratio and mix well.
② Add salt to taste.
③ Add 120 ml of the mixture and 15 ml of lime juice, then shake well.
④ Moisten the rim of a cocktail glass with lime, coat it with salt, and pour the cocktail into the glass.
🍸 MY COOKIE
Ingredients
럼, 시나몬, 오르차타, 머스코바도, 소금
Rum, Cinnamon, Horchata, Muscovado Sugar, Salt
Direction
① 시나몬 스틱을 럼에 24시간 우린 뒤, 머스코바도를 1/2 넣는다.
② 오르차타(현미, 아몬드, 시나몬 스틱을 5분 동안 볶은 뒤, 물을 넣고 거름망에 걸러 플랜트베이스 우유를 만든다. 머스코바, 소금으로 간한다)를 만든다.
③ 1의 술 45밀리리터, 오르차타 100밀리리터를 섞고 시나몬 파우더를 뿌린다.
① Infuse rum with a cinnamon stick for 24 hours, then add muscovado sugar at a 1:2 ratio.
② Make the horchata by roasting brown rice, almonds, and a cinnamon stick for 5 minutes, then adding water and straining to make plant-based milk. Season with muscovado sugar and salt.
③ Combine 45 ml of the infused rum with 100 ml of horchata and sprinkle with cinnamon powder.